منو دسته‌بندی

مدير حوزه علميه سفيران هدايت: فرهنگ ما بر اساس قرآن تنظيم نشده است

مدير حوزه علميه سفيران هدايت حضرت ابوطالب (ع)، گفت: آنچه كه از نظر قرآن، خيلي بد است، در ميان ما اصلا مطرح نيست.

حجت‌الاسلام والمسلمين مجيد ندرلو در گفت‌وگو با خبرنگار دين و انديشه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در رابطه با جايگاه قرآن در جامعه ما، اظهار كرد: ما مدتي در مورد الفاظ و آهنگ قرآن در سطح جامعه كار كرديم كه متاسفانه آن هم پس از گذشت مدت زماني كم‌رونق شده است، ولي بايد گفت كه به هرحال انس ما با قرآن خيلي كم است. در حالي كه در بعضي از كشورها اغلب مردم حتي در محيط كاري‌شان قرآن را از حفظ هستند و آن را از حفظ قرائت كرده و به همين شكل قرآن را ختم مي‌كنند.

وي با بيان اين‌كه «به هرحال پرداختن به يادگيري الفاظ، آهنگ و حفظ قرآن خود نوعي ايجاد ارتباط با اين كتاب الهي است» ادامه داد: ولي ائمه و بزرگان ما با قرآن مانوس بوده‌اند و پيامبر مكرم اسلام مي‌فرمايند كه «قرآن، نامه محبوب به شما است» و اگر ما با اين ديد به آن نگاه كنيم، اول از خواندن آن لذت خواهيم برد و خود را مخاطب آن مي‌دانيم و سپس سعي مي‌كنيم كه فرموده‌هاي آن در ذهن ما باقي مانده و به آن‌ها عمل كنيم.

مدير حوزه علميه سفيران هدايت حضرت ابوطالب (ع)، گفت: يكي از مهم‌ترين مسائلي كه در كشور ما وجود دارد اين است كه اصلا فرهنگ ما قرآني نيست، به اين معنا كه آنچه كه از نظر قرآن خيلي خيلي بد است، در ميان ما اصلا مطرح نيست و برعكس آنچه كه از نظر قرآن خيلي هم بد نيست و شايد يك مقدار ملامت‌شده خيلي اهميت مي‌دهيم و همچنين آنچه كه از نظر قرآن خيلي خوب، ضروري و مهم است در ميان ما ضروري به نظر نمي‌رسد و به آنچه كه در آن مستحب است و به آن مقداري سفارش شده توجه مي‌كنيم.

ندرلو اظهار كرد: فرهنگ ما اصلا بر اساس نكات حساسي كه در قرآن مطرح شده است، تنظيم نيست كه نمونه آن همين تاكيد بر پوشش‌هاي ظاهري و بعضي از مسائل اينگونه است كه در جامعه آن‌ها را شاهديم كه خيلي هم در قرآن به آن‌ها دستور داده نشده و از ميان شش هزار آيه دو يا سه آيه در اين مورد وجود دارد.

وي با بيان اين‌كه «فرهنگ ما منظم و منتظم با آيات قرآن نيست» گفت: اين بخاطر آن است كه خيلي با آن انس نداشته‌ايم كه بدانيم كه قرآن از چه چيزي بد گفته تا ما از آن دوري كنيم و از چه چيزي تمجيد كرده تا ما نيز در برابر آن همين‌گونه عمل كنيم، اگر ما توانستيم نقطه نظرهاي قرآن را بفهميم و آنها را مراعات كنيم، آن موقع مي‌توانيم بگوييم كه جامعه ما تا حدي به قرآن نزديك شده است.

مدير حوزه علميه سفيران هدايت حضرت ابوطالب (ع)، اظهار كرد: براي مثال در قرآن آبروي مومن بسيار مهم است و احكام شرعي نيز در اين رابطه مخصوصا در ارتباط با مسائلي كه مربوط به موارد ناموسي مي‌شود، بسيار تاكيد دارد، اما شاهديم كه در جامعه اولين چيزي كه خداي نكرده اگر قرار است از كسي برده شود و تشت رسوايي‌اش بيفتد، همين موارد ناموسي و آبرويي است.

ندرلو ادامه داد: همچنين در قرآن كريم نسبت به رعايت بيت‌المال خيلي تاكيد شده است. اين در حالي است كه هم مسوولان و هم خودمان بسيار به اموال خودمان اهميت داده و در نگهداري آنها بسيار مقيد هستيم، اما در مورد بيت‌المال اينگونه نيست و به همين خاطر است كه در شركت‌ها و وزارتخانه‌هاي دولتي خيلي بريز و بپاش است و اگر همان اموال را در اختيار افراد قرار دهند و بگويند كه آنها اموال شخصي آنان است، مي‌بينيم كه مانع مصرف آنها به نحو گذشته شده و در مصرف آنها بسيار مراعات مي‌كنند.

مدير حوزه علميه سفيران هدايت حضرت ابوطالب (ع)، با بيان اين‌كه «از مال مردم مهم‌تر آبروي آنان است» گفت: در حال حاضر احترام و اهميت به آن در جامعه ما تقريبا نزديك به صفر است و مقام معظم رهبري نيز در ديدار با مسوولان قوه قضاييه فرمودند كه به آبروي مردم اهميت بدهيد و نگذاريد كه آبروي آنان برود.

ندرلو گفت: در قوه قضاييه و خيلي جاهاي ديگر در زمينه حفظ آبروي مردم بسيار اهمال مي‌شود، همين حالا در ميان بسياري از مردم اگر گفته شود كه مثلا يك رفتاري از يك فردي مشاهده شده است، همه مي‌پذيرند در حالي كه اگر جامعه ما قرآني باشد، بايد همه واكنشي منفي به اين موضوع داشته باشند، زيرا در مورد مومنان اصل بر عدم گناه است، ولي ما در سطح جامعه‌مان اصل را بر ارتكاب گناه از سوي افراد مي‌گذاريم.

مدیر کل سایت حوزه علمیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *