روحانیت و فضای مجازی
در ابتدا باید بگویم که قطعا حضور روحانیت در فضای مجازی یک ضرورت به شمار می رود.
این مسئله را مقام معظم رهبری نیز در سال1391در جمع روحانیون بیان کرده و فرمودند: امروز این ابزار نو که آمده، اگر شما بتوانید پیام خود را به هزاران مخاطبی که در سراسر دنیا وجود دارند برسانید و این کار را انجام ندهید، روز قیامت قطعا خداوند بابت آن از شما سوال خواهد کرد.
در تاریخ اسلام هیچ گاه چنین ابزاری در اختیار نیروهای اسلام نبوده اما الان این فرصت به وجود آمده است. بنابراین در اصل حضور روحانیت در فضای مجازی شکی نیست.
فضای مجازی طی چند سال اخیر آنقدر رشد پیدا کرده که به جزء واقعی زندگی ما تبدیل شده است. در این فضا افراد و اقشار مختلفی فعال هستند و هر کدام اثرگذاری خاصی دارند؛ روحانیت نیز در فضای مجازی حضور دارد، هرچند این حضور هنوز به صورت نظاممند نیست.
در این فضا بیشتر طلبههای جوانی حضور دارند که دغدغه تبلیغ در رسانههای جدید را دارند و با این ابزارها به صورت کامل آشنا هستند؛ که این حضور حداکثری طلاب جوان هم محاسن و هم معایب این امر محسوب می شود. روحیه ی بالا و حوصله ی بیشتر طلاب جوان در این فضا از محاسن آن ؛ و کم تجربگی در امر تبلیغ و گاهاً کم سوادی از معایب آن می باشد . لذا بهترین کار تشکیل اتاق فکر در حوزه های علمیه می باشد که بزرگان حوزه دانسته های خود را در اختیار طلاب جوان بگذراند. و این طلاب ؛ با حوصله و روحیه ی بالایی که دارند پیام خود را به مخاطب برسانند و به وظیفه ی خود عمل کنند.
علی عسگرپور
طلبه پایه چهارم حوزه علمیه حضرت ابوطالب(علیه السلام)